Danse links

Tja det er ikke nogen hemmelighed at jeg er interesseret i dans. Siden jeg var barn har jeg altid danset, min mor har altid været den der har lært os de fleste latinamerikanske danse, bl.a. salsa, merengue, cumbia, negroide (afro musik), marinera (folklore danse typisk fra Perú), guaynito (folklore danse typisk fra Perú), manbo, rumba og mange andre.

I 1977 ankom vi til danmark og der droppede jeg de latinamerikanske danse, til gengæld startede min interesse for andre danse stilarter, siden da har jeg udviklet mig. Derfor disse Links til de forskellige hjemmesider som er relateret inden for dansen og som jeg har beskæftiget mig med både direkte og indirekte.

https://www.dansehallerne.dk/ Efter at der kom nogle rokeringer inden for dansens organisatoriske arbejde efter lov, er dette en hjemmeside hvor vores tidligere dansekonsulenter som sad sammen i “Dans i uddannelse” er dette et udspring af det for at bevare vores samarbejde med dem.

https://ddsks.dk/ Skolen for moderne Dans er et uddannelses institution beliggende i Holmen og uddannelse tager 4 år.

http://kglteater.dk/ Huser bl.a. Det Kongelig Ballet siden 1770’erne har balletskolen uddannet børn til ansættelse i Den Kongelige Ballet. Meget er selvfølgelig sket siden grundlæggelsen af skolen, men målet er fortsat det samme, nemlig at sikre en unik dansk ballettradition.
Der er mange valg at tage, allerede inden man begynder på første skoledag. Men kommer man igennem nåleøjet vil en lang række pædagoger og lærere hjælpe både familien og barnet til at tage de rette valg.
I 2008 dannede Balletskolen og kunstnerisk leder Ann Crosset verdens første børneballetkompagni, nemlig Kompagni B. Kompagniet består af elever fra 8. og 9. klasse fra Det Kongelige Teaters Balletskole

http://www.danskdanseteater.dk/ Dansk Danse Teater (NDDT)

http://creativedance.org/ Ann Green Gilbert center i Seattle beskæftiger sig meget med Kreativ Dans, og her kan man også køber bøger og CD’er.

http://www.daci.org/ En forening som startede i 1978 og her er der mange lande der har hver deres repræsentater, bl.a. Danmark er repræsenteret.

https://dancingclassrooms.org/ Pierre Dulaine

http://ptdc.org/ Paul Taylor Dance Company

http://marthagraham.org/ Martha Graham Dance Company

http://marthagraham.org/school/ Martha Graham School

https://www.alvinailey.org/ Alvin Ailey

Home

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.